Gebedstijden Tilburg

Het gebed mag je alleen, maar ook in een groep doen. Het gebed wordt een salat genoemd. Als je samen in een groep bidt, heb je een persoon die voortreedt als de imam. Dat is een persoon die de rest van de groep voorgaat in gebed of leidt. Kies je ervoor om alleen te bidden dan wordt er een sutrah aanbevolen. Dat is een object tussen jou en de anderen. Een sutrah kan een object zijn in de moskee of een ander persoon.

Ramadan

Jaarlijks wordt er ook door de Moslims gevast. Dat gebeurt in de negende maand van de Islamitisch kalender. Dit wordt gebaseerd op de stand van de maan. Daarom kan de ramadan in de winter en zomer vallen. Moslims geloven dat in de negende maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen kreeg die samen de Koran vormen. Als je vast dan wordt je lichaam gezuiverd en je band met Allah versterkt.

Het vasten

Tijdens de ramadan eet men niet tuusen zonsopgang en zonsondergang. Je ontbijt dus heel vroeg in de ochtend en eet pas weer wanneer de zon ondergaat. Ook mag je niet roken. Na het avondeten vertrekken de meeste moslims naade moskee of gaan ze thuis bidden. Het is gebruikelijk dat men langer bidt tijdens de ramadan.

Hieronder vindt je een kort overzicht van de gebedstijden in Tilburg.

Gebedstijden Tilburg

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.

Voor meer informatie omtrent de gebedstijden kun je https://www.islamproducten.nl/gebedstijden?plaats=Tilburg bezoeken.