Gebedstijden Apeldoorn

In de Islam gebruikt men het maankalender. Hun kalender heeft minder dagen in een jaar en loopt niet gelijk met de kalender die wij gebruiken (zonnekalender). De ramadan kan dus eerder vallen dan het jaar ervoor.

Het vasten

De negende maand volgens de islamitische kalender is de vastenmaand ramadan. Tijdens de ramadan wordt er niet gegeten tussen zonsopgang en zonsondergang. De moslims vasten onder andere om te laten zien dat zij dankbaar zijn aan God. Pas na zonsondergang mag men weer eten. Na het avondeten wordt er koffie gedronken en vertrekken de meeste moslims naar de moskee of wijden zich thuis aan het gebed. Na een korte nacht is het vroeg in de ochtend tijd voor het ontbijt. Net zoals op andere dagen, bidden moslims tijdens de ramadan vijf keer per dag. Het is wel gebruikelijk dat er tijdens de Ramadan langer wordt gebeden. Wanneer het vasten dan eindelijk voorbij is, wordt er een feest gevierd: het suikerfeest ofwel het Ied-ul-Fitr.

Men vergeet ook de arme mensen niet. Immers, één van de vijf zuilen van de islam is dat je arme mensen moet steunen. Vaak krijgen ze voedsel en soms kleding. Natuurlijk gaan de mensen op deze dag ook naar de moskee om te bidden en gaan daarna bij de familie op bezoek om wat te eten en drinken.

Hieronder vind je een kort overzicht van de gebedstijden in Apeldoorn.

Gebedstijden Apeldoorn

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.