Gebedstijden Rotterdam

Ramadan is het vastenmaand die jaarlijks terugkeert. Het is de negende maand van de Islamitisch kalender. Deze is gebaseerd op de stand van de maand. De ramadan kan zowel in de winter als in de zomer vallen. Moslimes geloven dat in de negende maand de profet Mohammed de eerste van de openbaringen kreeg die samen de Koran vormen. Het vasten staat voor een zuivering van het lichaam en de geest en het versterken van de band met God.

Het vasten

Tijdens de ramadan mag je tussen zonsopgang en -ondergang niet eten, drinken, roken en vloeken. Pas na zonsondergang mag men weer eten. Na het avondeten wordt er koffie gedronken en vertrekken de meeste moslims naar de moskee of wijden zich thuis aan het gebed. Na een korte nacht is het vroeg in de ochtend tijd voor het ontbijt. Net zoals op andere dagen, bidden moslims tijdens de ramadan vijf keer per dag. Het is wel gebruikelijk dat er tijdens de Ramadan langer wordt gebeden.

Einde van de Ramadan

Het suikerfeest is het einde van de Ramadan. De naam, omdat de meeste moslims aan het einde van de Ramadan veel zoetigheid eten. Dit begint op de eerste dag van de tiende maand in de Islamitische jaartelling. In sommige landen kan dit wel drie dagen duren.

Hieronder vind je een kort overzicht van de gebedstijden in Rotterdam.

Gebedstijden Rotterdam

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.

Voor verdere informatie kun je een kijkje nemen op https://www.islamproducten.nl/gebedstijden?plaats=Rotterdam