Gebedstijden Arnhem

De koran is het heilige boek van de islam. Het is in het Arabisch geschreven. In een periode van ongeveer 20 jaar heeft een engel Mohammed geregeld opgezocht en boodschappen doorgegeven. Mohammed heeft al deze boodschappen onthouden. De volgelingen van Mohammed hebben de boodschappen opgeschreven.

De koran is van oorsprong in het Arabisch geschreven. Als er in de moskee wordt voorgelezen uit de koran, dan doet de qari dat. Het is dus belangrijk om dat goed voor te lezen. Hij moet de arabische woorden namelijk goed uitspreken. De koran is vertaald in bijna alle talen, dus elke moslim kan de koran lezen in zijn eigen taal.

Wat staat in de koran?

In de koran staat onder andere hoe je als moslim moet leven en hoe je na de dood in de hemel komt. Ook kun je in de koran verhalen vinden van profeten uit het jodendom en het christendom. In de koran wordt ook over de islamitische wetten en de ‘zuilen van de islam’ geschreven. In de koran staat geschreven over de vijf zuilen van de islam. Dit zijn vijf plichten die Allah -via de profeet Mohammed- aan de moslims heeft opgelegd.

Gebedstijden in juli voor Arnhem

Bidden kun je thuis doen of in de moskee. Thuis hebben moslims een speciaal gebedsmatje en in de moskee zijn er speciale tapijten of kleden. In landen waar de meeste mensen moslim zijn, wordt er vanuit de moskee vijf keer per dag opgeroepen tot gebed.

Hieronder vind je een kort overzicht van de gebedstijden in Arnhem.

Gebedstijden Arnhem

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.