Gebedstijden Haarlem

De moskee is de plek waar de moslims samenkomen om elkaar te ontmoeten, te praten over het geloof en samen te bidden.

Bij het binnenkomen van de moskee wast iedere moslim zich bij een fontein of kraan volgens het wasritueel. Nadat hij zijn handen heeft gewassen, moet hij zijn gezicht en armen wassen; vervolgens moet hij zijn hoofd met natte handen schoonwrijven en dan zijn voeten wassen. Bij sommige moskeeën is de fontein op een hele andere plek, soms is de fontein buiten.
Als een moslim een moskee binnenkomt, dan laat hij zijn schoenen achter in het schoenenrek. Mannen en vrouwen gaan naar verschillende ruimten om te bidden.

Moslims bidden vijf keer per dag. Bij het aanbreken van de dag, om 12 uur ’s middags, laat in de middag, na zonsondergang en ’s avonds laat. In landen waar er veel moslims wonen is het normaal om op school of je werk te bidden. De salat of salah is het rituele gebed binnen de Islam. Het is een van de vijf zuilen en men is dus verplicht om het te doen. Een moslim moet vijf keer per dag de salat verrichten. De Koran schrijft de salat voor aan de gelovigen in verschillende ayaat. Voor elke salat moet een moslim zich ritueel wassen. Dit wordt woedoe genoemd. Een salat is bedoeld om God te eren en te danken.

Hieronder vind je een kort overzicht van de gebedstijden in Haarlem.

Gebedstijden Haarlem

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.

https://www.islamproducten.nl/gebedstijden?plaats=Haarlem geeft meer informatie omtrent de gebedstijden.