Gebedstijden Eindhoven

Mekka is de stad waar de islamitische profeet Mohammed geboren is. Voor moslims is Mekka daarom een heilige plaats. Deze stad ligt in Saoedi-Arabië. Moslims proberen daarom tenminste een keer in hun leven op bedevaart naar Mekka te trekken. In de grote moskee van Mekka ligt de Ka’aba. Daarin ligt een zwarte meteoriet. Volgens de Islam wordt je gereinigd van alle zonden als je de steen aanraakt. Moslims over heel de wereld bidden richting daarom in de richting waar Mekka staat.

Vasten en bidden

Een van de zuilen van de Islam is het vasten tijdens de Ramadan. Dat betekent dat je niet mag eten en drinken. Eten en drinken gebeurt voordat de zon opkomt en nadat de zon is ondergegaan. Ook is het normaal dat er tijdens de Ramadan wordt gebeden. Het is wel gebruikelijk dat er tijdens deze tijd langer wordt gebeden.

Per dag bidt een moslim vijf keer. Je hoeft niet te vasten als je minderjarig bent, zwanger of geestelijk niet gezond. Vasten is een vorm van aanbidding om dichter bij Allah te komen. De ziel wordt gezuiverd, waardoor de mens goede daden kunt doen. Het einde van de Ramadan wordt het Suikerfeest genoemd. Dit omdat de meeste Moslims aan het einde van de vastentijd veel zoet gebruiken.

Hieronder vind je een kort overzicht van de gebedstijden in Eindhoven.

Gebedstijden Eindhoven

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org.